Natečaj čebelarskih fotografij v Španiji

V španskem mestu Henares Guadalajara vsako leto pripravijo izbor najboljših čebelarskih fotografij. Teme so lahko različne, glede na to pa lahko vsak prebivalec tega planeta sodeluje na natečaju v treh različnih kategorijah in sicer v posamični reportažni (tri do pet fotografij o določeni temi) in zgodovinski fotografiji.
Fotografije so lahko posnete v vseh tehnikah vključno z digitalno. Teme so različne, od biologije čebele, medovitih rastlin, čebeljih pridelkov in izdelkov čebel, čebelnjakov in čebeljih stojiščih, do trgovanja, propagiranja, umetnosti itd.
Vse fotografije morajo biti izvirne še neobjavljene in v originalni velikosti.
Kandidati lahko fotografije pošiljajo na CD-ju ali po e-pošti na naslov aulaapicola@jet.es. Sicer pa je velikost fotografij na papirju 13x18 cm. Na vsaki fotografiji mora biti navedeno: naslov fotografije, ime in naslov avtorja, številka osebnega dokumenta, kratek življenjepis, e-naslov (če ga imate) in kategorija, v kateri želi avtor sodelovati.
Vse fotografije morajo biti poslane do 30 aprila tekočega leta. Na natečaju podeljujejo tudi nagrade in sicer za individualno fotografijo za 1. 2. in 3. mesto, ter za najbolje ocenjeni fotografiji v kategoriji reportažne in zgodovinske fotografije.
Zmagovalne fotografije so objavljene 23 maja v časopisih, revijah in na internetu. Nagrajene fotografije postanejo last Mestnega sveta Azuqueca de Hedares.
Razstavljene fotografije so razstavljene v Azuqueca de Hedares od 23. maja do 30 junija. Izbrane fotografije so pokazane tudi na potujočih predstavitvah do 30 aprila naslednjega leta. Izbrane fotografije skupaj s podatki o avtorjih vsako leto objavijo v barvnem katalogu, izvod pa prejme vsak udeleženec natečaja.
Slovenci, še posebej pa g. Franc Šivic imajo veliko zaslug, da so podnapisi o avtorjih nagrajenih del tudi v slovenščini, saj je leta 2001,2002 in 2004 dobil prvo nagrado za posamično fotografijo.
Letos je na natečaj prispelo 644 fotografij iz celega sveta, ki jih je posnelo 180 fotografov iz 27 držav. Nagrade so prejeli Grk, dva Španca in dva Slovenca.
Tretje mesto v konkurenci posamične fotografije je za fotografijo We trust our bees (zaupajmo svojim čebelam) prejela gospa Ana Plut iz Krvavčjega vrha pri Semiču.
Prvo mesto v konkurenci reportažne fotografije pa sem prejel za štiri fotografije Woody honey in honey comb with juice of red beet (Gozdni med v satju s sokom rdeče pese)
Kozarci s trakovi satnic so pripravljeni za namestitev na panj z močno čebeljo družino
Kozarci s trakovi satnic so pripravljeni za namestitev na panj z močno čebeljo družino
Pripravljena družina in kozarci s trakovi satnic nad njo
Pripravljena družina in kozarci s trakovi satnic nad njo
Napol narejeno satje med lipovo pašo
Napol narejeno satje med lipovo pašo
Izdelano satje med lipovo pašo in dodanim sokom rdeče pese
Izdelano satje med lipovo pašo in dodanim sokom rdeče pese

www.aulaapicolazuqueca.com

Pišite mi !!!