Otroška pravljica
Nekoč je živela čebelica


Slika 1
Rodila sem se v čebelnjaku MA-JA v Podnu, majhni vasici ob Kolpi v občini Kostel. Ostarela in onemogla sem spomladi v aprilu izletela na svoj zadnji cvet - cvet marjetice - bellis perennis. Cvet marjetice je oddaljen le deset metrov od čebelnjaka.

Slika 2
Od starosti in dolge mrzle zime se ne znam več pravilno pripravit za dopoldanski obed. Komaj sem še priletela, da se napijem slastne medičine. Zunaj je toplo, skoraj 20 °C jaz pa tako okorna.

Slika 3
Z zadnjimi močmi sem priletela na cvet in komaj srkam skopo medičino iz cveta travniške marjetice. Kar tresem se od onemoglosti.

Slika 4
Morda si bom pa le nabrala moči za svoj let v panj k svoji družini. Zakaj sem sploh zletela iz panja, ko sem videla, da mi moči pohajajo?

Slika 5
Še malo zaužijem medičine in odletim iz cveta nazaj k svojim sestricam. Moram tudi njim prinesti svežega soka, ki mi ga je dala marjetica. Še malo se odpočijem in odletim. Moram odleteti, kaj bodo dejale moje sestrice, ko me ne bo v panj. Še poslovila se nisem.

Slika 6
Kaj res ne bo šlo? Do panja imam le deset metrov. To se mi ni še nikoli zgodilo. Oja, saj bo šlo. Še krila odprem in odletim s sladko medičino. Nekaj prijateljic, ki straži panj me pričakuje kar na vhodu v panj.

Slika 7
Ali bom res morala ostati na rumeno belem cvetu? Pa tako lepo je med sestricami ....... tudi v glavi se mi vrti...... Poizkušam odleteti, toda premalo moči je v krilih. Kako to, da so mi zamrle mišice v krilih? Še tisto malo moči, kot sem imela predno sem odletela iz panja se je nekje izgubilo.

Slika 8
Čutim, da umiram in da bom ostala za vedno na beli blazinici travniške marjetice nedaleč od mojih sestric, ki me bodo zamenjale na dišečih cvetovih v času opraševanja in očuvanja narave. Adijo, moje sestrice in čebelar, ki skrbiš za nas in naš dom.....
Pišite mi !!!